Hlíva ústřičná s kuskusem s jablky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g hlíva ústřičná
1 cibule střední velikosti
2-3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 velké jablko
citronová šťáva z 1/2 citrónu
300 g kuskus
čerstvý zázvor
1 lžíce mleté kurkumy
1,5 dcl smetany 33%
špetka mletého bílého pepře
sůl dle chuti a libosti

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev rozlijeme olej, vsypeme nadrobno pokrájenou cibulku a na tenké lupínky pokrájený česnek a necháme zrůžovět. Pak přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, zaprášíme lžící mleté kurkumy, mírně osolíme a dusíme doměkka.

  2. Mezitím si oloupeme jablko, pokrájíme na lupínky a přestříkneme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.

  3. Když je obsah pánve měkký, přidáme jablko, lžíci strouhaného zázvoru, pepř a ještě chvíli podusíme. Pak přilejeme smetanu, přivedeme k bodu varu a odstavíme.

  4. Zatímco se pánev s hlívou a jablky dodělává, vsypeme do servírovací nádoby kuskus, dosolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Necháme nasáknout a změklý hotový kuskus promícháme s obsahem pánve.

  5. Na talíři přizdobíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!