Fazolky zapékané s mrkví a medvědem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g mražených fazolových lusků
- 500 g mrkev
- 400 ml zakysané smetany
- 3 vejce
- sůl
- 2 velké hrsti medvědího česneku (umytý a pokrájený)
- libeček nebo petrželka
- trochu bílého pepře
- žluté polévkové koření (bez glutamanu)
Postup Fazolky zapékané s mrkví a medvědem
Postup přípravy receptu
-
Mrkvu očistíme, pokrájame, varíme cca 5 min. v slanej vode.
Potom pridáme fazolky a ešte povaríme.
Scedíme, premiešame s medvedím cesnakom a libečkom.
Dáme do pekáčku na pečiaci papier, prelejeme osolenou a okorenenou zmesou smotany a rozšľahaných vajec.
Pečieme pod alobalom cca 20 minút - 200 stupňov, potom 20 minút bez alobalu.
Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.