Fazolky zapékané s mrkví a medvědem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g mražených fazolových lusků
500 g mrkev
400 ml zakysané smetany
3 vejce
sůl
2 velké hrsti medvědího česneku (umytý a pokrájený)
libeček nebo petrželka
trochu bílého pepře
žluté polévkové koření (bez glutamanu)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvu očistíme, pokrájame, varíme cca 5 min. v slanej vode.

  2. Potom pridáme fazolky a ešte povaríme.

  3. Scedíme, premiešame s medvedím cesnakom a libečkom.

  4. Dáme do pekáčku na pečiaci papier, prelejeme osolenou a okorenenou zmesou smotany a rozšľahaných vajec.

  5. Pečieme pod alobalom cca 20 minút - 200 stupňov, potom 20 minút bez alobalu.

  6. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!