Mille-feuille z čokolády a malin
Recepty, MoučníkyPostup Mille-feuille z čokolády a malin
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout.
Nožem si naznačíme 12 trojúhelníků a necháme ztvrdnout. Poté rozkrájíme na trojúhelníky.
Smetanu společně s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha. Na talíř dáme jeden čokoládový trojúhelník, na něj vyskládáme maliny, mezi které vždy cukrářským sáčkem na zdobení naneseme šlehačku. Na to položíme další čokoládový trojúhelník a celý proces opakujme.
Zakončíme dalším čokoládovým trojúhelníkem. Zdobíme podle fantazie.