Roláda s Olé tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
5 lžic moučkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
1 kostka jemného tvarohu
1 pudink bez vaření Créme Olé kokos
250 ml plnotučného mléka
3 lžíce moučkového cukru
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej vařečkou zapracujeme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10 minut.

  2. Než se nám těsto upeče, tak nakrájíme jahody na tenké plátky. Do mísy dáme cukr, tvaroh a mléko. Krátce prošleháme a za stálého šlehání elektrickým šlehačem přisypáváme pudinkový prášek. Od zhoustnutí krému šleháme ještě 3 minuty.

  3. Upečený plát i s papírem převrátíme na pracovní plochu, stáhneme papír a povrch rovnoměrně potřeme rozšlehaným tvarohem. Poklademe plátky jahod asi do poloviny a zavineme do rolády. Roládu pocukrujeme a po pár minutách můžeme nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!