Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
rozmarýn
sečuánský pepř
brusinkový džem (2 lžíce)
hrst sušených brusinek
1/2 mrkve
1/2 petržele
kousek celeru
1 cibule
2 dcl červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a cibuli jsem nakrájela na kostičky.

  2. Cibuli osmažíme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu.

  3. Restujeme asi 15 minut než nám zelenina začne trochu hnědnout.

  4. Pak zalijeme vývarem a provaříme.

  5. Přidáme 2 deci vína a vaříme asi půl hodinky. Přidáme brusinkový džem a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.

  6. Poté provaříme do hustoty. Nezahušťujeme. Omáčka je hustá.

  7. Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme hrst sušených brusinek.

  8. Krátce provaříme a máme hotovo. Maso jsem naložila i nařezala kůži do mřížky předem. Naložila jsem prsa jen do rozmarýnu, sečuánského pepře a soli. Zalila trochou oleje.

  9. Maso vyndáme. Samozřejmě aspoň půl hodinky předem z lednice.

  10. Připravíme pánev a položíme na ní prsa kůží dolů.

  11. Opékáme asi 3 minutky, otočíme a zase tak 3-4 minutky.

  12. Mezitím jsem si rozpálila troubu a nahřála v ní pekáč.

  13. Prsa jsem přemístila na pekáč a dopekla je v troubě při 200°C asi 10 minutek.

  14. Po vyndání jsem je zabalila do alobalu a nechala tak 5 minut odpočinout.

  15. Na talíři jsem podávala s gnocchi a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!