Hovězí na způsob irského stew
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 700-800 g hovězích kousků
- 1 kg brambor
- 250 g žampionů (1 balení)
- kousek máslové dýně
- sůl
- olivový olej
- pórek
Postup Hovězí na způsob irského stew
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na proužky nakrájený pórek.
Přidáme hovězí kousky, osolíme je a zprudka opečeme ze všech stran.
Přilijeme vodu a dusíme, než je maso měkké.
Když je maso měkké, přidáme na kousky nakrájené brambory a žampiony. Necháme dusit, než jsou brambory hotové (žampiony budou dřív, řídíme se tvrdostí brambor).
Kousek máslové dýně buď uvaříme zvlášť nebo přímo s masem. Uvařenou máslovou dýni (bez vody, ve které se vařila) rozmixujeme s pár kousky brambor ze směsi.
Rozmixovanou dýni s brambory vlijeme do směsi, promícháme a necháme ještě chvilku provařit.
V případě potřeby dochutíme solí.