Hovězí na způsob irského stew

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 700-800 g hovězích kousků
1 kg brambor
250 g žampionů (1 balení)
kousek máslové dýně
sůl
olivový olej
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na proužky nakrájený pórek.

  2. Přidáme hovězí kousky, osolíme je a zprudka opečeme ze všech stran.

  3. Přilijeme vodu a dusíme, než je maso měkké.

  4. Když je maso měkké, přidáme na kousky nakrájené brambory a žampiony. Necháme dusit, než jsou brambory hotové (žampiony budou dřív, řídíme se tvrdostí brambor).

  5. Kousek máslové dýně buď uvaříme zvlášť nebo přímo s masem. Uvařenou máslovou dýni (bez vody, ve které se vařila) rozmixujeme s pár kousky brambor ze směsi.

  6. Rozmixovanou dýni s brambory vlijeme do směsi, promícháme a necháme ještě chvilku provařit.

  7. V případě potřeby dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!