Litý a kynutý ovocný koláč s mandlovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku krupicového cukru (může být méně)
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 7 g sušeného droždí
- špetka soli
- mléko dle potřeby
- Ovoce:
- broskvový kompot nebo jiné ovoce i čerstvé
- Mandlová drobenka:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 4 lžíce másla
- 50 g mandlí
- trocha polohrubé mouky na posyp pod ovoce
Postup Litý a kynutý ovocný koláč s mandlovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, olej, sůl a droždí. Všechno promícháme a vypracujeme hladké tekutější těsto, můžeme přidat mléko. Těsto necháme 30 minut odpočinout, promícháme ještě jednou a necháme dalších 30 minut odpočívat.
Formu vymažeme a vysypeme, pak do ní nalijeme těsto, vrch posypeme moukou a naskládáme ovoce po celé ploše.
Z mouky, cukru a změklého másla vypracujeme drobenku a zamícháme nadrobno nakrájené mandle.
Dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 15-20 minut podle trouby.