Litý a kynutý ovocný koláč s mandlovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru (může být méně)
1/2 hrnku oleje
2 vejce
7 g sušeného droždí
špetka soli
mléko dle potřeby
Ovoce:
broskvový kompot nebo jiné ovoce i čerstvé
Mandlová drobenka:
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
4 lžíce másla
50 g mandlí
trocha polohrubé mouky na posyp pod ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, olej, sůl a droždí. Všechno promícháme a vypracujeme hladké tekutější těsto, můžeme přidat mléko. Těsto necháme 30 minut odpočinout, promícháme ještě jednou a necháme dalších 30 minut odpočívat.

  2. Formu vymažeme a vysypeme, pak do ní nalijeme těsto, vrch posypeme moukou a naskládáme ovoce po celé ploše.

  3. Z mouky, cukru a změklého másla vypracujeme drobenku a zamícháme nadrobno nakrájené mandle.

  4. Dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 15-20 minut podle trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!