Litý bramborový koláč se švestkami a mákem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 velké najemno nastrouhané brambory
- 2 nahrubo nastrouhané brambory
- 150 ml mléka
- 2 celá vejce
- 3 lžíce pískového cukru
- špetka soli
- 120 g hladké mouky
- 3 lžíce mletého máku
- 350 g vypeckovaných švestek
- Dále:
- sádlo na vymazání koláčové formy
- moučkový cukr na posypání
Postup Litý bramborový koláč se švestkami a mákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme, dáme do misky a promícháme je s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a cukr. Do směsi vmícháme mouku se špetkou soli a mák. Těsto připravíme jako na bramborák.
Koláčovou formu vymažeme sádlem a rozprostřeme do ní bramborové těsto. Obložíme ho půlkami švestek. V troubě vyhřáté na 210°C pečeme koláč asi 20 minut. Po vychladnutí ho pocukrujeme a nakrájíme.