Litý bramborový koláč se švestkami a mákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 velké najemno nastrouhané brambory
2 nahrubo nastrouhané brambory
150 ml mléka
2 celá vejce
3 lžíce pískového cukru
špetka soli
120 g hladké mouky
3 lžíce mletého máku
350 g vypeckovaných švestek
Dále:
sádlo na vymazání koláčové formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, dáme do misky a promícháme je s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a cukr. Do směsi vmícháme mouku se špetkou soli a mák. Těsto připravíme jako na bramborák.

  2. Koláčovou formu vymažeme sádlem a rozprostřeme do ní bramborové těsto. Obložíme ho půlkami švestek. V troubě vyhřáté na 210°C pečeme koláč asi 20 minut. Po vychladnutí ho pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!