Cibulačka s bagetkou a sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

3 cibule (větší)
1 lžíce másla
olivový olej
sůl
pepř
tymián
rozmarýn
2 stroužky česneku
vývar (nebo kostka)
bagetka (nebo toastový chléb)

Postup přípravy receptu

  1. Cibule podélně rozříznu a nakrájím na půlkolečka. V kastrolu si rozpálím máslo a olivový olej a nechám cibuli aspoň trochu zhnědnout. Musím opravdu pořád promíchávat,aby se nepřipálila. Trvá to asi 5 minut.

  2. Zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, tymián a rozmarýn. Povařím asi 10-15 minut, podle toho, jak chci cibuli měkkou. Ke konci vmíchám 2 prolisované stroužky česneku.

  3. Do misek si dám lehce osmaženou nakrájenou bagetku nebo plátky osmahnutého toastového chleba a zaliji polévkou. Nakonec posypu strouhaným sýrem a nechám rozpustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!