Cibulačka s bagetkou a sýrem
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 cibule (větší)
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
- 2 stroužky česneku
- vývar (nebo kostka)
- bagetka (nebo toastový chléb)
Postup Cibulačka s bagetkou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Cibule podélně rozříznu a nakrájím na půlkolečka. V kastrolu si rozpálím máslo a olivový olej a nechám cibuli aspoň trochu zhnědnout. Musím opravdu pořád promíchávat,aby se nepřipálila. Trvá to asi 5 minut.
Zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, tymián a rozmarýn. Povařím asi 10-15 minut, podle toho, jak chci cibuli měkkou. Ke konci vmíchám 2 prolisované stroužky česneku.
Do misek si dám lehce osmaženou nakrájenou bagetku nebo plátky osmahnutého toastového chleba a zaliji polévkou. Nakonec posypu strouhaným sýrem a nechám rozpustit.