Kuře natošup
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 230 g kuřecích stehenních řízků
- 1 šalotka
- 1 sladká červená paprika
- sůl
- pepř
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 lžíce vody
- 150 ml kuřecího vývaru
- 90 g klíčků fazole mungo (malá konzerva)
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 hrst celých zelených fazolek – tentokrát zmražených
Postup Kuře natošup
Postup přípravy receptu
-
Je to rychlovka pro zaměstnané ženy a muže, pokud vaří. Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo kousky tomu odpovídající. Osolíme a opepříme. Opečeme svižně na oleji. Když se maso jeví opečené a zlátne, pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku. Lehce cibulku osmahneme.
Přidáme na proužky nakrájenou papriku a fazolky. Promícháme, povaříme. Po chvíli přidáme také klíčky mungo. Zakryjeme a asi tak 5 minut podusíme.
Přidáme lžíci tmavé sojové omáčky a také kuřecí vývar. Dobře promícháme. Zakryjeme a opět dusíme, tak 3 minuty. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob ve vodě a vmícháme do směsi. Povaříme tak 2 až 3 minuty. Přidáme ještě mléko, znovu promícháme a chvilku povaříme.
Podáváme s rýží – směs přes rýži přelijeme.