Kuře natošup

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

230 g kuřecích stehenních řízků
1 šalotka
1 sladká červená paprika
sůl
pepř
1 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžička kukuřičného škrobu
3 lžíce vody
150 ml kuřecího vývaru
90 g klíčků fazole mungo (malá konzerva)
2 lžíce mléka
1 lžíce olivového oleje
1 hrst celých zelených fazolek – tentokrát zmražených

Postup přípravy receptu

  1. Je to rychlovka pro zaměstnané ženy a muže, pokud vaří. Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo kousky tomu odpovídající. Osolíme a opepříme. Opečeme svižně na oleji. Když se maso jeví opečené a zlátne, pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku. Lehce cibulku osmahneme.

  2. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a fazolky. Promícháme, povaříme. Po chvíli přidáme také klíčky mungo. Zakryjeme a asi tak 5 minut podusíme.

  3. Přidáme lžíci tmavé sojové omáčky a také kuřecí vývar. Dobře promícháme. Zakryjeme a opět dusíme, tak 3 minuty. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob ve vodě a vmícháme do směsi. Povaříme tak 2 až 3 minuty. Přidáme ještě mléko, znovu promícháme a chvilku povaříme.

  4. Podáváme s rýží – směs přes rýži přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!