Hrnková pistáciová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru
1 hrnek zakysané smetany(šlehačky)
1 pudink dr. Oetkera s pistáciovou příchutí
1 vanilkový cukr
3 vejce
2 polévkové lžíce ovesných vloček (oříšků)
1 prášek do pečiva
1 polévkové lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu smícháme s pudinkovým práškem dr.Oetkera. Vejce vyšleháme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, vločky nebo oříšky, smetanu s pudinkem a vše dál šleháme nebo mixujeme.

  2. Nalijeme do formy na bábovku (měla jsem silikonovou formu) a pečeme prvních 10 minut na 180°C v rozehřáté troubě, pak teplotu snížíme na 160°C a pečeme dalších 20 minut. Zkusíme špejlí, zda je bábovka propečená.

  3. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!