Květákové placičky se sýrem a petrželkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 květák
1 vejce
1/2 hrnku dětské krupičky
1/2 hrnku nahrubo strouhaného sýra (nejlépe parmezán nebo jiný tvrdý sýr)
hrst petželky
1/2 lžičky mleté uzené papriky
sůl a pepř
olej na smažení (slunečnicový, řepkový nebo olivový)

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku uvaříme klasicky v osolené vodě nebo v parním hrnci doměkka. Pak je rozmačkáme štouchadlem na brambory, přidáme vejce, krupičku, nadrobno pokrájenou potrželku, sýr, sůl, pepř a mletou uzenou papriku. Vše důkladně promícháme, aby byla směs kompaktní a daly se z ní dobře tvarovat placičky. Můžeme případně přidat ještě trochu krupičky, kdyby se směs příliš lepila.

  2. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme buď jako přílohu k masu nebo zelenině, ale skvělé jsou i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!