Treska v zeleninovém lůžku

Recepty, Ryby

Suroviny

1 větší nebo 2 kusy menších filetů tresky
100-150 g mrkve
100-150 g celeru
100-150 g cukety
3-4 kusy sušených rajčat v oleji
1/2 menší cibule
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
koření na ryby
hladká mouka na obalení ryb

Postup přípravy receptu

  1. Osušené filety tresky osolíme a opepříme, okořeníme rybím kořením a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a tresku opečeme z obou stran a odložíme bokem.

  2. Do základu přidáme nakrájenou cibuli, celer, nakrájený na menší nudličky, mrkev na delší nudličky a oloupanou, na kostičky nakrájenou cuketu.

  3. Všechnu zeleninu orestujeme, mírně osolíme, ke konci restování přidáme na nudličky nakrájená sušená rajčata. Podlijeme trochou vody a dusíme, až zelenina změkne cca 10 minut.

  4. Opečenou tresku vložíme do olejem vymazaného pekáčku a dáme do vyhřáté trouby ještě cca na 10 minut na gril nebo horký vzduch. Samotné jídlo můžeme jíst bez přílohy nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!