Treska v zeleninovém lůžku
Recepty, RybySuroviny
- 1 větší nebo 2 kusy menších filetů tresky
- 100-150 g mrkve
- 100-150 g celeru
- 100-150 g cukety
- 3-4 kusy sušených rajčat v oleji
- 1/2 menší cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- koření na ryby
- hladká mouka na obalení ryb
Postup Treska v zeleninovém lůžku
Postup přípravy receptu
-
Osušené filety tresky osolíme a opepříme, okořeníme rybím kořením a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a tresku opečeme z obou stran a odložíme bokem.
Do základu přidáme nakrájenou cibuli, celer, nakrájený na menší nudličky, mrkev na delší nudličky a oloupanou, na kostičky nakrájenou cuketu.
Všechnu zeleninu orestujeme, mírně osolíme, ke konci restování přidáme na nudličky nakrájená sušená rajčata. Podlijeme trochou vody a dusíme, až zelenina změkne cca 10 minut.
Opečenou tresku vložíme do olejem vymazaného pekáčku a dáme do vyhřáté trouby ještě cca na 10 minut na gril nebo horký vzduch. Samotné jídlo můžeme jíst bez přílohy nebo s vařeným bramborem.