Dobré ráno s hruškou, meduňkou a skořicí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 50 g jemných ovesných vloček
- 100 ml vody
- meduňka
- 200 ml sójového mléka
- špetka soli
- plátek másla
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 hrušky
- skořice
Postup Dobré ráno s hruškou, meduňkou a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Večer si odvážíme vločky, zalijeme vodou, přidáme pár lístků meduňky, promícháme a uložíme přes noc do lednice.
Ráno nabotnalé vločky vyklopíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a vaříme do zhoustnutí, vyndáme meduňku.
Ve vedlejším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme třtinový cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme na kostičky nakrájené hrušky a chvilku podusíme.
Hruškovou směs přimícháme do hotové kaše, necháme si jen pár kousků na ozdobení.
Kaši dáme do mističek, přidáme zbylé hrušky, posypeme skořicí, dozdobíme snítkou meduňky a můžeme podávat.