Sulc - jednoduchá varianta
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 vepřová kolena
- celý pepř
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- 1/2 balíčku mražené zeleninové směsi s kukuřicí
- ocet dle chuti
Postup Sulc - jednoduchá varianta
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměkka.
Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce.
Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme(ochutnejte, musí být trošku víc slané a kyselé)
Kolínka vykostíme a nakrájíme na malé kousíčky (i kůže).
Když je zelenina měkká, vmícháme nakrájené maso, případně ještě dochutíme.
Nalijeme do pekáčku a necháme ztuhnout.