Sváteční vývar z jeleních žeber
Recepty, PolévkySuroviny
- 700 g jeleních žeber
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1/4 celeru
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- hrst mraženého hrášku
Postup Sváteční vývar z jeleních žeber
Postup přípravy receptu
-
Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme.
Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu polovinu množství kořenové zeleniny, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme pomalu tahem cca 2-3 hodiny.
Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle. Vývar po uvaření, až je maso měkké přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek.
Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Vhodnou vložkou jsou domácí nudle. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.