Dýňové karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g oranžové dýně
160 g ovesných vloček
1 cibule
2 dcl vody
olej
sůl
petrželová nať
bílý pepř mletý
2 vejce
3 lžíce dětské krupičky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme.

  2. Vlejeme vodu, premiešame a asi 5 minút povaríme.

  3. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  4. Dyňu olúpeme a na jemno nastrúhame. Dyňu vložíme k vločkám.

  5. Pridáme vajcia, sekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a dobre premiešame, zahustíme krupicou.

  6. Z masy formujeme fašírky a vyprážame ich z oboch strán. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, príp. čalamádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!