Dýňové karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g oranžové dýně
- 160 g ovesných vloček
- 1 cibule
- 2 dcl vody
- olej
- sůl
- petrželová nať
- bílý pepř mletý
- 2 vejce
- 3 lžíce dětské krupičky na zahuštění
Postup Dýňové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme.
Vlejeme vodu, premiešame a asi 5 minút povaríme.
Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Dyňu olúpeme a na jemno nastrúhame. Dyňu vložíme k vločkám.
Pridáme vajcia, sekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a dobre premiešame, zahustíme krupicou.
Z masy formujeme fašírky a vyprážame ich z oboch strán. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, príp. čalamádou.