Žampionové ragú s chřestem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g žampionů
- 250 g zeleného chřestu
- 200 g creme fraiche (nebo vysokoprocentní zakysané smetany)
- 1 lžíce másla
- čerstvě mletý bílý pepř
- citronová štáva
- sůl
- hladkolistá petrželka
Postup Žampionové ragú s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce podusit a udržujeme je v teple.
Z chřestu odřízneme dřevnaté části stonku, vložíme ho do vařící osolené vody a povaříme cca 3 minuty. Stonky nakrájíme na větší kousky a přidáme k připraveným žampionům.
Vše zlehka promícháme s creme fraiche, dochutíme solí, pepřem, citronem a na talířích doplníme chřestovými hlavičkami. Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.