Pomazánka těstovinová à la vaječná

Recepty, Pomazánky

Suroviny

150 g těstovinové rýže (nejlépe s přídavkem vajec) či Zátkových zavářkových těstovin (pecičky)
1 vejce
3 plné lžíce majonézy (příp. lze částečně nahradit či doplnit konzistenci dle chuti např. jogurtem)
1 lžička hořčice
1 malá cibule či polovina střední
citronová šťáva
sůl
pepř
zelená petrželka, pažitka či cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstovinovou rýži doměkka v osolené vodě a vejce natvrdo. Těstoviny přecedíme, prolijeme studenou vodou a necháme řádně okapat. Uvařené vejce oloupeme, rozpůlíme a necháme zcela zchladnout.

  2. V misce smícháme majonézu s hořčicí a ve směsi řádně rozmícháme i vařený vaječný žloutek.

  3. Přidáme zcezené těstoviny a najemno nakrájenou cibuli s nakrájeným vaječným bílkem.

  4. Směs promícháme a dochutíme solí a pepřem, příp. pár kapkami citronové šťávy dle chuti.

  5. Mažeme na veku a zdobíme zeleným (místo zdobení můžeme přimíchat zelené přímo do pomazánky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!