Pomazánka těstovinová à la vaječná
Recepty, PomazánkySuroviny
- 150 g těstovinové rýže (nejlépe s přídavkem vajec) či Zátkových zavářkových těstovin (pecičky)
- 1 vejce
- 3 plné lžíce majonézy (příp. lze částečně nahradit či doplnit konzistenci dle chuti např. jogurtem)
- 1 lžička hořčice
- 1 malá cibule či polovina střední
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- zelená petrželka, pažitka či cibulová nať
Postup Pomazánka těstovinová à la vaječná
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstovinovou rýži doměkka v osolené vodě a vejce natvrdo. Těstoviny přecedíme, prolijeme studenou vodou a necháme řádně okapat. Uvařené vejce oloupeme, rozpůlíme a necháme zcela zchladnout.
V misce smícháme majonézu s hořčicí a ve směsi řádně rozmícháme i vařený vaječný žloutek.
Přidáme zcezené těstoviny a najemno nakrájenou cibuli s nakrájeným vaječným bílkem.
Směs promícháme a dochutíme solí a pepřem, příp. pár kapkami citronové šťávy dle chuti.
Mažeme na veku a zdobíme zeleným (místo zdobení můžeme přimíchat zelené přímo do pomazánky).