Kuřecí plátky s pepřovým přelivem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso
1 cibule
250 ml smetany
sůl
pepř
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prso rozřízneme na půl a naklepeme na tenké plátky. Smícháme hladkou mouku s pepřem a promícháme.

  2. Plátky obalíme v moučné směsi a na pánvi s olejem opečeme do zlatova z obou stran.

  3. Plátky dáme stranou na talíř a vložíme je do trouby na cca 20 minut dopéct. Ve výpeku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatova. Až bude cibule zlatavá, přilijeme smetanu a promícháme, přidáme pepř a sůl. Mícháme, dokud smetana nezhoustne. Při míchání můžeme ochutnávat a dochucovat pepřem nebo solí dle vlastní chuti.

  4. Po zhoustnutí přelivu vyndáme maso z trouby a můžem podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!