Rychlá a chutná večeře - čína z hlívy a pórku
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 menší pórek
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL worcesterové omáčky
- olej, mletý pepř
- špetka uzené papriky
- sůl
- 2 větší rajčata
- 1 PL solamylu
- libeček (petrželka)
Postup Rychlá a chutná večeře - čína z hlívy a pórku
Postup přípravy receptu
-
Pórek pokrájíme na kolečka. Hlívu ústřičnou a omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem, sojovou omáčkou, uzenou paprikou a lžící worcesterové omáčky.
Přidáme podle chuti sůl, libeček, pepř, zamícháme a necháme v chladu cca 15-20 minut odležet. Před restováním přidáme k naložené hlívě lžičku solamylu a promícháme.
Pokrájený pórek orestujeme na oleji na pánvi, přidáme naloženou hlívu, zamícháme a dál restujeme doměkka. Dochutíme sojovou omáčkou, pepřem podle potřeby.