Rychlá a chutná večeře - čína z hlívy a pórku

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
1 menší pórek
1 PL sojové omáčky
1 PL worcesterové omáčky
olej, mletý pepř
špetka uzené papriky
sůl
2 větší rajčata
1 PL solamylu
libeček (petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Pórek pokrájíme na kolečka. Hlívu ústřičnou a omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem, sojovou omáčkou, uzenou paprikou a lžící worcesterové omáčky.

  2. Přidáme podle chuti sůl, libeček, pepř, zamícháme a necháme v chladu cca 15-20 minut odležet. Před restováním přidáme k naložené hlívě lžičku solamylu a promícháme.

  3. Pokrájený pórek orestujeme na oleji na pánvi, přidáme naloženou hlívu, zamícháme a dál restujeme doměkka. Dochutíme sojovou omáčkou, pepřem podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!