Čočkový salát s paprikou, kornyšonkami a vejcem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek čočky
3 okurky kornyšonky
½ kapie naložené
1 bílá paprika
1 malá cibule
2 vejce
olej
Emulze:
1 lžíce olivového oleje
½ čajové lžičky hořčice
1 čajová lžička mletého cukru
2 čajové lžičky citronové šťávy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou čočku slijeme, necháme vychladnout. Na pánvičce na kapce slunečnicového oleje orestujeme nakrájenou bílou papriku a cibuli (na skus). Necháme vychladnout.

  2. Nakrájíme kornyšonky na kolečka a kapii na čtverečky a vmícháme do čočky spolu s paprikou a cibulí, posolíme, opepříme. Připravíme emulzi tak, že prošleháme olivový olej spolu s hořčicí a vmícháme cukr a citronovou šťávu. Šleháme metličkou tak dlouho, až se vytvoří emulze, nakonec trochu posolíme.

  3. Emulzi vmícháme do salátu. Salát rozdělíme na porce do misek a ozdobíme měsíčky natvrdo uvařenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!