Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa
sůl
pepř mletý
2 lžičky kari
olej
130 g pórku
80 g žampionů
150 g brokolice
1 větší stroužek česneku
100 - 150 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostky či nudličky, pokapeme je olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.

  2. Na trošce rozpáleného oleje maso osmažíme, poté přidáme osmažit i pokrájený pórek se žampiony a nakonec i nasekaný česnek.

  3. Vše zalijeme smetanou, jen tolik, aby se krátkým vařením stačila zredukovat na krémovou omáčku, přidáme na kostičky pokrájený kousek košťálu brokolice, osolíme dle chuti, promícháme a na maso posadíme růžičky brokolice.

  4. Zaklopíme a podusíme do změknutí brokolice na skus.

  5. Podáváme s rýží, bramborem, gnocchi...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!