Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžičky kari
- olej
- 130 g pórku
- 80 g žampionů
- 150 g brokolice
- 1 větší stroužek česneku
- 100 - 150 ml smetany ke šlehání
Postup Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, pokapeme je olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.
Na trošce rozpáleného oleje maso osmažíme, poté přidáme osmažit i pokrájený pórek se žampiony a nakonec i nasekaný česnek.
Vše zalijeme smetanou, jen tolik, aby se krátkým vařením stačila zredukovat na krémovou omáčku, přidáme na kostičky pokrájený kousek košťálu brokolice, osolíme dle chuti, promícháme a na maso posadíme růžičky brokolice.
Zaklopíme a podusíme do změknutí brokolice na skus.
Podáváme s rýží, bramborem, gnocchi...