Koňská kýta v hořčičné omáčce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 plátky masa z koňské kýty
- 2 cibule
- 4 PL hořčice
- (2 na potření, 2 do výpeku)
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- granulovaná jíška
- sádlo
Postup Koňská kýta v hořčičné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a potřeme hořčicí.
V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli, na ní maso zprudka osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Maso vyjmeme z hrnce, do výpeku přidáme hořčici, zasypeme jíškou a necháme provařit. Maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Podáváme s domácím kynutým knedlíkem.