Koňská kýta v hořčičné omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 plátky masa z koňské kýty
2 cibule
4 PL hořčice
(2 na potření, 2 do výpeku)
sůl
pepř
sušený česnek
granulovaná jíška
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a potřeme hořčicí.

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli, na ní maso zprudka osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  3. Maso vyjmeme z hrnce, do výpeku přidáme hořčici, zasypeme jíškou a necháme provařit. Maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Podáváme s domácím kynutým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!