Koňská roštěná po anglicku na sušené hořčici
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 6 plátků koňské roštěné (Uruguay)
- 2 velké cibule
- hl. mouka
- 2 lžíce sušené hořčice
- 2 lžíce rajského protlaku
- 4 stroužky česneku
- 2 malé karotky
- 1 malá petržel
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 litru vývaru z kostí
- 150 g uzené slaniny (na kostičky)
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Koňská roštěná po anglicku na sušené hořčici
Postup přípravy receptu
-
Plátky koňské roštěné podélně rozkrojíme a nakrájíme z nich stejně široké nudličky.
Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi, dokud nezezlátne. Přidáme najemno nakrájené cibule a necháme zesklovatět.
Vzniklý cibulovo-slaninový základ přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).
Maso nakrájené na nudličky vložíme do pánve od výpeku slaniny a cibule a velmi zprudka restujeme, tak aby se maso zatáhlo, a poté jej přendáme k cibuli do PH k opečené slanině s cibulkou.
Zalijeme vývarem a přidáme na malé kousky nakrájenou karotku, petržel, celer, na plátky nakrájený česnek a rajský protlak.
Zasypeme sušenou hořčicí a lehce promícháme. Zapneme PH na program LOW a necháme 4 hodiny probublávat“.
Asi 15 minut před koncem vaření rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a přilijeme k masu do PH, lehce zamícháme a necháme ještě 15 minut vařit a tím zahustit. Příloha vařené nové brambory nebo jasmínová rýže.