Koňská roštěná po anglicku na sušené hořčici

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6 plátků koňské roštěné (Uruguay)
2 velké cibule
hl. mouka
2 lžíce sušené hořčice
2 lžíce rajského protlaku
4 stroužky česneku
2 malé karotky
1 malá petržel
1 stonek řapíkatého celeru
1/2 litru vývaru z kostí
150 g uzené slaniny (na kostičky)
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky koňské roštěné podélně rozkrojíme a nakrájíme z nich stejně široké nudličky.

  2. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi, dokud nezezlátne. Přidáme najemno nakrájené cibule a necháme zesklovatět.

  3. Vzniklý cibulovo-slaninový základ přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).

  4. Maso nakrájené na nudličky vložíme do pánve od výpeku slaniny a cibule a velmi zprudka restujeme, tak aby se maso zatáhlo, a poté jej přendáme k cibuli do PH k opečené slanině s cibulkou.

  5. Zalijeme vývarem a přidáme na malé kousky nakrájenou karotku, petržel, celer, na plátky nakrájený česnek a rajský protlak.

  6. Zasypeme sušenou hořčicí a lehce promícháme. Zapneme PH na program LOW a necháme 4 hodiny probublávat“.

  7. Asi 15 minut před koncem vaření rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a přilijeme k masu do PH, lehce zamícháme a necháme ještě 15 minut vařit a tím zahustit. Příloha vařené nové brambory nebo jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!