Bezmasý guláš z hlívy
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g hlívy ústřičné
- 120 g cibule
- 100 g červené papriky
- 50 g rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
- pepř mletý
- majoránka dle chuti
- olej
- vývar dle potřeby
- chilli - není nutné
Postup Bezmasý guláš z hlívy
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme. Kdo rád pikantní jídla, přidá trošku chilli, chilli papriček nebo feferonku.
Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou papriku, promícháme, přilijeme cca 150 ml vývaru a dusíme do změknutí hlívy a papriky, za občasného podlití a promíchání.
Guláš nakonec dochutíme majoránkou dle chuti, případně solí, pepřem, česnekem a krátce provaříme. Pokud jsme guláš neulili vývarem, není nutné zahušťovat jíškou ani chlebovou střídkou.
Podáváme s chlebem, rýží, těstovinami... Dozdobit můžeme strouhaným křenem, plátky cibule..., vše dle vlastní chuti.