Bezmasý guláš z hlívy

Recepty, Houby

Suroviny

200 g hlívy ústřičné
120 g cibule
100 g červené papriky
50 g rajského protlaku
2 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
pepř mletý
majoránka dle chuti
olej
vývar dle potřeby
chilli - není nutné

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a opepříme. Kdo rád pikantní jídla, přidá trošku chilli, chilli papriček nebo feferonku.

  2. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak, vše ještě krátce osmažíme, přidáme pokrájenou papriku, promícháme, přilijeme cca 150 ml vývaru a dusíme do změknutí hlívy a papriky, za občasného podlití a promíchání.

  3. Guláš nakonec dochutíme majoránkou dle chuti, případně solí, pepřem, česnekem a krátce provaříme. Pokud jsme guláš neulili vývarem, není nutné zahušťovat jíškou ani chlebovou střídkou.

  4. Podáváme s chlebem, rýží, těstovinami... Dozdobit můžeme strouhaným křenem, plátky cibule..., vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!