Jablečno skořicové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO: 80 g polohrubé mouky
- 40 g solamylu
- 6 vajec (zvlášť bílky a zvlášť žloutky)
- 1 polévková lžíce cukru
- špetka soli
- KRÉM: 1 pomazánkové máslo
- 1 30% šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky FIX
- 1 vanilkový cukr
- 2 čajové lžičky moučkového cukru
- NA VRCH: 6 větších oloupaných a na hrubo nastrouhaných jablek
- mletá skořice
- POLEVA: 3 sklenice jablečného moštu
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1,5 polévkové lžíce solamylu
Postup Jablečno skořicové řezy
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut.
KRÉM: pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme.
POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.