Ořechová buchta z cukety s perníkovou podestýlkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Perníková podestýlka:
Ω 1,5 hrnku hladké mouky
Ω 1 hrnek moučkového cukru
Ω 1 celé vejce
Ω 80 g tuku
Ω 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Ω 1 vrchovatá lžička kakaa
Ω 1 lžička perníkového koření
Ω 1/2 lžičky skořice
Ω špetka soli
Těsto z cukety:
Ω 1 menší cuketa
Ω 1 hrnek polohrubé mouky
Ω 1 hrnek strouhaných vlašských ořechů
Ω 1 necelý hrnek cukru moučka
Ω 1 sáček vanilkového cukru
Ω 1 lžíce medu
Ω 1/2 hrnku oleje
Ω 2 vejce
Ω lžička kypřícího prášku do pečiva
Ω sůl
(1 hrnek = 250ml)

Postup přípravy receptu

  1. Prvně připravíme perníkové těsto - všechny suroviny pokojové teploty rukama uhněteme v tuhé a hladké těsto, pokud se moc lepí, podsypeme trochou mouky. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky.

  2. Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec se semínky a nastrouháme na hrubém struhadle. Posolíme špetkou soli a necháme vypotit.

  3. Do větší mísy dáme celá vejce, cukry, špetku soli a šlehačem ušleháme dobleda. Poté zašleháme olej a med. Metlou vmícháme ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  4. Z cukety slijeme tekutinu, kterou pustila, a rukou ještě lehce cuketu vymačkáme. Zamícháme ji do těsta.

  5. Z ledničky vytáhneme perníkové těsto. Prohněteme a vyválíme ve středně velkém plechu. Na to vylijeme cuketové těsto.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!