Staromládenecká bašta

Recepty, Ostatní

Suroviny

točený kabanos
plnotučná hořčice
brambory
strouhaný sýr
vejce
smetana
olej na vymaštění mísy

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos nakrájíme na kolečka, brambory nakrájíme na tenké plátky - pokud chceme plátky hrubší, je dobré brambory předvařit.

  2. Do vymaštěné zapékací mísy dáme plátky kabanosu, které potřeme hořčicí. Poté poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme a posypeme sýrem.1/3 sýra si odložíme.

  3. Takto opakujeme postup až je mísa plná, končíme kabanosem. Do vyhřáté trouby dáme asi na 3/4 hodiny všechno zapéct. Záleží na typu trouby.

  4. Poté mísu vyjmeme a vše zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a zbytkem strouhaného sýra.Znovu dáme do trouby a pečeme až vznikne na povrchu křupavá krusta. Celý pokrm můžeme ozdobit sterilovanou kapií.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!