Dušený pórek

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velký pórek (nebo 2 menší)
6 středních syrových brambor
5 dkg anglické slaniny
1 kávová lžička Vegety
sůl
pepř
hladké mouka
sádlo (olej)

Postup přípravy receptu

  1. Pórek (zelenou část i kousek bílé) řádně očistíme a nakrájíme na kousky cca 1 cm. Zalijeme vodou, přidáme 1 kávovou lžičku vegety a dáme na 45 minut dusit.

  2. Po této době přidáme syrové, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších cca 20 minut.

  3. Když brambory změknou, rozšťoucháme směs šťouchadlem na bramborovou kaši (konzistence by měla být jako velmi řídká bramborová kaše. (Buď vodu slijeme, nebo naopak přidáme).

  4. Z hladké mouky, anglické slaniny a sádla (nebo oleje) uděláme zásmažku a přidáme k pórku. Povaříme, osolíme, opepříme. Celková hmota je jako bramorová kaše, proto pozor se zásmažkou. Podáváme s volským okem a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!