Dušený pórek
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velký pórek (nebo 2 menší)
- 6 středních syrových brambor
- 5 dkg anglické slaniny
- 1 kávová lžička Vegety
- sůl
- pepř
- hladké mouka
- sádlo (olej)
Postup Dušený pórek
Postup přípravy receptu
-
Pórek (zelenou část i kousek bílé) řádně očistíme a nakrájíme na kousky cca 1 cm. Zalijeme vodou, přidáme 1 kávovou lžičku vegety a dáme na 45 minut dusit.
Po této době přidáme syrové, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších cca 20 minut.
Když brambory změknou, rozšťoucháme směs šťouchadlem na bramborovou kaši (konzistence by měla být jako velmi řídká bramborová kaše. (Buď vodu slijeme, nebo naopak přidáme).
Z hladké mouky, anglické slaniny a sádla (nebo oleje) uděláme zásmažku a přidáme k pórku. Povaříme, osolíme, opepříme. Celková hmota je jako bramorová kaše, proto pozor se zásmažkou. Podáváme s volským okem a chlebem.