Al salmone - Pizza s lososem
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 5 g cukru
- 1/4 kostky droždí (nebo 4 g sušeného droždí)
- lžička soli (7 g)
- 20 ml olivového oleje
- 220 ml vody
- Na těsto:
- 500 g čerstvého lososa (je li-bo i mraženého)
- zakysaná smetana
- 4 x mozzarella
- černé olivy
- čerstvý rozmarýn
Postup Al salmone - Pizza s lososem
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.
Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.
Uděláme vláčné těsto, až se nebude lepit k míse. Lehce ho poprášíme moukou a dáme do tepla na půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a prsty rozmačkáme do formy na pizzu nebo na plech.
Poté potřeme zak. smetanou, vyskládáme mozzarellou, kterou jsme si předem nakrájeli, olivami (množství dle chuti), lososem (nijak jsem ho neochucovala, jen ho jemně osolila) a v závěru čerstvý rozmarýn.
Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme cca 15 minut.
Před podáním pak doporučuji pokapat citronem.