Krém ze sladkých brambor a červené čočky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší sladká brambora
2 střední mrkve
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr vody
sůl
kousek másla
1 hlava česneku
10 kuliček nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a mrkev oškrábeme, pokrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.

  2. Zeleninu osmahneme na másle a zalijeme vodou. Přidáme oloupané stroužky česneku (kromě 3 stroužků), nové koření, bobkový list a sůl a vaříme do změknutí zeleniny.

  3. Pak koření, česnek a cibuli vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Pokud chcete mít polévku hladkou a krémovou, je lepší zeleninu rozmixovat a pak propasírovat přes jemné síto.

  4. Do krému přisypeme červenou čočku a necháme asi 10 minut provařit. Pokud je polévkový krém příliš hustý, můžeme jej naředit vodou na požadovanou hustotu. Dochutíme solí a rozetřenými třemi stroužky česneku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!