Omeleta s hráškem a sýrovým přelivem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 8 vajec
- sterilovaný hrášek - 1 menší plechovka
- olej
- Podravka
- Na přeliv:
- mléko
- různé sýry (tavené, Hermelín, Niva...co lednice dá:-))
- hořčice
Postup Omeleta s hráškem a sýrovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme, přidáme konzervovaný hrášek a okořeníme Podravkou. Vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje a smažíme po obou stranách dorůžova (mně se osvědčilo dělat v MT na talíři crisp).
Mezitím dáme ohřát mléko, přidáme sýry a vaříme do zhoustnutí. Množství surovin neuvádím, záleží, kolik omáčky chcete mít. Je lépe dát méně mléka a potom podle konzistence případně přidat.
Ochutíme hořčicí a přelijeme přes upečenou omeletu. Podáváme s chlebem nebo s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.