Býčí žlázy na másle s majoránkou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 650 g býčích žláz (3 opracované kusy v balení)
- 2x po 1 plátku másla o síle 1 cm
- 1 lžíce sušené majoránky
- sůl
Postup Býčí žlázy na másle s majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky.
Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme.
Zasypeme majoránkou, promícháme a slabým varem bez přikrytí restujeme 15 minut. Poté prudkým varem odpaříme zbytek tekutiny, osolíme, přidáme druhý plátek másla a necháme 2 minuty provařit. Podáváme na hnízdečku ze smetanovo - bramborové kaše, přelité máslovou vydušenou šťávou.