Rychlé řezy - jahody pod peřinkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 celé vejce
1 vanilínový cukr
1/2 hrnku krupice
1 kostka hery
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
mléko podle potřeby (asi hrnek)
Na krém:
1/8 másla
1 uvařený vanilkový pudink
1-2 zakysané smetany
cukr - asi 3 lžíce
na potření marmeláda višňová nebo rybízová
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto ušleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut na 180°C. Po vychladnutí potřeme marmeládou (nemusí být). Nakrájíme na půlky nebo čtvrtky jahody a klademe na namazaný korpus.

  2. Ušleháme si máslo s pudinkem a přidáme zakysanou smetanu a cukr. Nalijeme na jahody a zasypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem. Nejlépe je nechat uležet do druhého dne nebo aspoň 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!