Bezlepkový chleba co chutná skoro jako normální

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/5 l vody
1/2 lžičky Psyllia
30 dkg mouky Schar mix B
15 dkg pohankové mouky (mouky vzájemně promícháme)
1 1/2 lžičky soli
1/2 sáčku sušeného droždí s holubičkou
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme podle postupu do nádoby na chleba a dáme péct na bezlepkový program, nebo klasik.

  2. Někomu se lépe upeče na bezlepkový a někomu na klasik. Každá pekárna je jiná a jinak peče. Mívala jsem 5 let pekárnu a v té jsem pekla na klasik 2 hod. a byl super, teď mám novou a tam peču na bezlepkový 3 hod.

  3. Jinak chleba po upečení vyklopíte na mřížku a necháte zchladnout, já už nevydržím a za chvíli si jdu ukrojit.

  4. Chleba můžete mít 2 dny po vychladnutí zabalený v papírovém ubrousku, já používám kuchyňskou roli a igelitovém sáčku venku a poté dát do chladničky. Nebo můžete si třeba i nakrájet něco do mrazáku, já jsem sama a většinou ho tak brzy nesním, někdy ho dám jen do lednice, ale někdy si nakrájím kousek i do mrazáku, ale nemusí to být netvrdne, jen je pak z lednice takový tužší, já si ho hodím do topinkovače a je pak jak čerstvý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!