Rizoto se šmakounem a pikantní zeleninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 200 g Šmakouna Mexiko
- 100 g červené rýže natural
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 rajče
- 2 cibule
- 2 vejce
- olej
- sůl
- pepř
- stroužek česneku
- lžička cukru
- lžička citronové šťávy
- bylinky:
- petrželová nať
- oregano
- bazalka - podle chuti
- chilli paprička
Postup Rizoto se šmakounem a pikantní zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu.
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na plátky pokrájený česnek, nahrubo nastrouhaný šmakoun a ještě krátce restujeme. Smícháme s uvařenou rýží.
Druhou cibuli nakrájíme na měsíčky, přidáme pokrájené papriky, rajčata a společně krátce dusíme.
Přidáme vejce a chvíli mícháme. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a drobně pokrájenou chilli papričkou.