Apfelküchlein -Jablka v zupanu
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 4-5 jablek
- 120 g hladke mouky
- 40 g lískových ořechů (mletých)
- 1/3 l žičky soli
- 3- 4 l žice cukru podle chuti
- 1- 2 čajové lžičky vanilkového cukru
- 1,5 dcl jablečného moštu
- 2 žloutky (bílky na sníh)
- 1 lžička oleje
- citronová šťáva
- Olej na smažení
Postup Apfelküchlein -Jablka v zupanu
Postup přípravy receptu
-
Do preosiatej múky vmiešame pomlete orechy, soľ, jednu polievkovú lyžicu cukru a vanilkový cukor a dobre premiešajme. Pridame jablčný cider, žltka a jednu čajovú lyžičku oleja a dobre premiešame. Cesto necháme odležat tak 30 minut.
Ošupeme jablká a vykrojime jadrinec a nakrajame tak na 1 cm kružky.
Pridame 3 polievkové lyžice cukru, citrónovou šťavou, zamiešame jablka a nechame ich marinovat tak 30 minút.
Bielka vymiešame so špetkou soli na tuhy sneh a opatrne vmiešame do cestička.
Olej nahrejeme v panvici tak na 190° C.
Jablka obalime v cestičku a vypražame do zlatista z obidvoch strán.
Nechame odkvapkať z oleja, posypeme cukrom alebo skoricovym cukrom.