Apfelküchlein -Jablka v zupanu

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4-5 jablek
120 g hladke mouky
40 g lískových ořechů (mletých)
1/3 l žičky soli
3- 4 l žice cukru podle chuti
1- 2 čajové lžičky vanilkového cukru
1,5 dcl jablečného moštu
2 žloutky (bílky na sníh)
1 lžička oleje
citronová šťáva
Olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do preosiatej múky vmiešame pomlete orechy, soľ, jednu polievkovú lyžicu cukru a vanilkový cukor a dobre premiešajme. Pridame jablčný cider, žltka a jednu čajovú lyžičku oleja a dobre premiešame. Cesto necháme odležat tak 30 minut.

  2. Ošupeme jablká a vykrojime jadrinec a nakrajame tak na 1 cm kružky.

  3. Pridame 3 polievkové lyžice cukru, citrónovou šťavou, zamiešame jablka a nechame ich marinovat tak 30 minút.

  4. Bielka vymiešame so špetkou soli na tuhy sneh a opatrne vmiešame do cestička.

  5. Olej nahrejeme v panvici tak na 190° C.

  6. Jablka obalime v cestičku a vypražame do zlatista z obidvoch strán.

  7. Nechame odkvapkať z oleja, posypeme cukrom alebo skoricovym cukrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!