Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 d drůbežích jater
- 1 menší cibule
- 100 g houby penízovky sametonohé, nebo jiné
- sušený česnek dle chuti
- 1 lžička koření Adobado (obsahuje:směs sušené zeleniny, uzenou papriku, petrželku)
- 1 větvička rozmarýnu
- čerstvě drcený pepř
- olivový olej
- 1/2 lžíce Solamylu
- sůl
Postup Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s olivovým olejem osmažíme dorůžova na měsíčky nakrájenou cibuli, na ní pak očištěné a na laloky nakrájená játra.
Ty osmahneme, promícháváme, posypeme česnekem, kořením Adobado, rozmarýnovými lístečky a po chvíli přihodíme na kousky nakrájenou penízovku či jiné houby.
Za stálého promíchávání zalijeme vodou, té dáme tolik, kolik budeme chtít šťávy, podusíme, nakonec osolíme a zalijeme malinkým množstvím vody s rozpuštěným solamylem a převaříme.