Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 d drůbežích jater
1 menší cibule
100 g houby penízovky sametonohé, nebo jiné
sušený česnek dle chuti
1 lžička koření Adobado (obsahuje:směs sušené zeleniny, uzenou papriku, petrželku)
1 větvička rozmarýnu
čerstvě drcený pepř
olivový olej
1/2 lžíce Solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s olivovým olejem osmažíme dorůžova na měsíčky nakrájenou cibuli, na ní pak očištěné a na laloky nakrájená játra.

  2. Ty osmahneme, promícháváme, posypeme česnekem, kořením Adobado, rozmarýnovými lístečky a po chvíli přihodíme na kousky nakrájenou penízovku či jiné houby.

  3. Za stálého promíchávání zalijeme vodou, té dáme tolik, kolik budeme chtít šťávy, podusíme, nakonec osolíme a zalijeme malinkým množstvím vody s rozpuštěným solamylem a převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!