Mřížkovaný tvarohovo-rumový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
60 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
60 g Hera
2 žloutky
4 PL mléka
2 PL rumu
1 prášek do pečiva (stačí asi 3/4)
Náplň:
1 tvaroh
1 žloutek
150 ml smetany ke šlehání
asi 2 PL škrobu
cukr (podle chuti)
1-2 PL rumu
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, hery, mléka, rumu, žloutků a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Oddělíme 2/3 a dáme na dno formy (může se vyválet, já jej rozmačkala ručně:)).

  2. Z tvarohu, smetany, žloutku, rumu, cukru smíchaným se škrobem umícháme řidší náplň.

  3. Těsto potřeme tenkou vrstvou marmelády, vylejeme náplň a na vrch skládáme mřížku z proužků, vyválených ze zbytku těsta. Pečeme na 180°C do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!