Krkovička s jablečnou omáčkou se šalvějí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky
- 100 ml bílého vína
- 4 letní jablíčka
- 4 lístky šalvěje
- citronová šťáva
- cukr - podle chuti
- sůl
- bílý pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup Krkovička s jablečnou omáčkou se šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky mírně naklepeme a nařízneme na okrajích (aby se při opékání nezkroutily).
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.
Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody.
Jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrůlku a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme šalvějové listy, osladíme podle chuti, podlijeme lžící vody a jablka na mírném ohni rozdusíme. Z omáčky odstraníme šalvějové listy a přelijeme jí maso.