Kardinál
Recepty, MoučníkySuroviny
- 8 vajíček
- 220 g cukr moučka
- 110 g cukr krupice
- 100 g hladká mouka
- 2-3 šlehačky
- malinový džem(je nejlepší)
- špetka soli
Postup Kardinál
Postup přípravy receptu
-
Do 7 bílků zašleháme cukr krupici + špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem + 1 celým vejcem + hladkou mouku.
Dáváme na plech zdobícím sáčkem tak, že z jednoho sáčku stříkáme na šířku plechu to znamená, že se nám na jeden plech vejdou dva korpusy. Sněhu dáváme tři řady a necháváme mezi řádkami mezeru. Mezi sníh, do připravených mezer, nastříkáme těsto tj. dvě řady těsta. Celkem má 1 korpus pět řad, necháme větší mezeru a uděláme to samé ještě jednou a dáme péct tak dlouho, dokud nemáme sníh trochu zlatavý, ale jen trochu.
Až je upečeno, necháme vychladnout, jeden korpus namažeme džemem a postříkáme šlahačkou, položíme na to ten druhý korpus a ozdobíme šlehačkou a můžeme to nechat na chvíli v lednici, protože je tam šlehačka, tak ať nám to brzy nespadne. Dobrou chuť