Pikantní kuřecí křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích křidélek
- 3 dl piva
- 1 cibule
- několik stroužků česneku - nevyloupaných
- 50 g másla
- 1 lžíce hl. mouky
- 3 lžičky soli
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička pálivé mleté papriky
Postup Pikantní kuřecí křidélka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křidélka omyjeme a usušíme.
V misce smícháme mouku s oběma druhy papriky, křidélka v této směsi obalíme ze všech stran a klademe je těsně vedle sebe na pekáček. Mezi křidélka zatlačíme cibuli nakrájenou na čtvrtky a stroužky česneku a položíme na ně plátky másla.
Pekáček dáme do vyhřáté trouby a až se máslo rozpustí, podlijeme křidélka pivem. U nás bylo pivo Pardál - koupila jsem ho manželovi (prý je vyladěné pivaři nebo co..), bohužel ho nějak nezaujalo, tak skončilo v pekáčku:-).
Pečeme dozlatova za občasného polévání výpekem.