Buchta Kmen
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na buchtu:
- 8 vajec
- 30 dkg cukru písek
- 30 dkg polohrubé mouky
- 8 lžic vlažné vody
- kakao
- potravinová barviva dle vlastního výběru
- Na krém:
- 25 dkg cukru moučka
- 1,5 másla
- 4 lžíce rumu
- uvařenou a vystydlou kaši z 1 vanilkového pudinku a 4 dcl vody
- Na polevu:
- 3 x ledové kaštany
- lžička sádla nebo 100% tuku
Postup Buchta Kmen
Postup přípravy receptu
-
Buchta: Celá vejce šleháme s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a šleháme do zhoustnutí, pak přidáme vlažnou vodu a opět chvíli šleháme. Na konec přidáme všechnu mouku. Těsto si rozlijeme do misek na tolik dílů, kolik barev budeme chtít, zamícháme různá barviva.
Plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme postupně různě obarvená těsta. Budou se mírně prolínat, což vůbec nevadí.
Plech dáme do trouby a pečeme cca 12 minut, jako piškot. Upečené vyndáme a necháme úplně vystydnout, potom nakrájíme na malé kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a dáme do velké mísy.
Krém: Vše vyšleháme mixerem, krém není moc tuhý (nebojte se, tak to má být). Vyšlehaný krém dáme do mísy na nakrájený piškot a rukama něžně promícháme. Pak jsem těsto dal zpět do plechu, mírně umačkal rukou a stěrkou.
Poleva: Rozpustíme ve vodní lázni a natřeme navrch. Posypeme kokosem, nebo dle vlastní inspirace a dáme do lednice chladit, nejlépe přes noc.