Penne all´Amatriciana
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g slaniny na kostky
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 menší cibulka na hrubo
- sůl, pepř dle chuti
- 30 g sušené červené papriky (může být i pálivá)
Postup Penne all´Amatriciana
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit těstoviny do osolené vody.
Na hlubší nebo větší pánev nalijeme olej, přidáme česnek a nakrájenou slaninu.
Až se slanina vyškvaří, ale ne úplně na škvarky, přidáme cibulku, sušenou papriku, drcená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme chvíli povařit.
Mezitím do mísy scedíme těstoviny, které jsou uvařené al dente, přilijeme omáčku a řádně promícháme.
Podávejte ještě teplé, posypané parmezánem a zdobené petrželkou.