Kuřecí směs s játry a jablky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa (stehenní nebo prsní)
- 300 g drůbežích jater
- 1 kyselé jablko
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce rajčatového pyré
- 1-2 lžičky dobré sojové omáčky
- hrst mraženého hrášku
- kajenský pepř podle chuti
- cca 250 ml kuřecího vývaru
- hladká mouka
- lžíce sádla
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí směs s játry a jablky
Postup přípravy receptu
-
Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.
Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom obalíme a zprudka opečeme na připravené cibuli.
Když se maso zatáhne, přidáme pyré, nakrájené, neloupané jablko, sojovku a vývar. Vaříme pozvolna cca 10 minut.
Vsypeme hrášek, dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě asi 5 minut povařit. Podáváme s bramborovou kaší, rýži nebo těstovinami.