Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

360 ml vody
2 lžičky soli
3 lžičky kmínu
80 g strouhaných vařených brambor
70 g pšeničné celozrnné jemné
70 g žitné celozrnné jemné
100 g žitné chlebové mouky
170 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky
lžíce octa
2 lžíce oleje
lžička cukru
12 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Před třetím kynutím můžeme vytáhnout háky a těsto ve formě urovnat.

  2. Upečený chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!