Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 360 ml vody
- 2 lžičky soli
- 3 lžičky kmínu
- 80 g strouhaných vařených brambor
- 70 g pšeničné celozrnné jemné
- 70 g žitné celozrnné jemné
- 100 g žitné chlebové mouky
- 170 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
- lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- lžička cukru
- 12 g droždí
Postup Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Základní. Před třetím kynutím můžeme vytáhnout háky a těsto ve formě urovnat.
Upečený chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.