Perníkové crinkle cookies
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g kvalitní čokolády
- 60 g másla
- 60 g krupicového cukru (nebo 50 g + 1 vanilkový cukr)
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
Postup Perníkové crinkle cookies
Postup přípravy receptu
-
Nad vodní párou jsem rozpustila čokoládu a máslo. Do čokolády s tukem jsem zašlehala cukr s jedním balíčkem vanilkového cukru. Následně jsem zašlehala vejce, jedno po druhém.
Do hladké mouky jsem přidala špetku soli, prášek do pečiva a perníkové koření. Vše jsem zamíchala a suchou směs jsem postupně zapracovala do čokolády.
Hotové těsto jsem na hodinu uložila do lednice.
Z tuhého těsta jsem tvarovala kuličky o 10 g, které jsem hojně obalila v moučkovém cukru. Cukr z kuliček neoklepávejte. Je opravdu důležité, aby šla na plech kulička s maximální vrstvou cukru.
Kuličky na plech vyskládejte s mírným rozestupem asi 2 cm, aby se při pečení neslepily.
Plech s kuličkami vložte ještě na 30 minut do lednice a poté pečte ve vyhřáté troubě na 180°C, 15 minut. Po upečení nechte sušenky vychladnout.