Křidélka pečená s novými bramborami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 10 - 12 křidélek
- 500 - 600 g nových brambor
- 2 větší cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 150 ml smetany ke šlehání
- tymián
- libeček
- kousek másla
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky Tandori masala nebo jiné oblíbené koření
Postup Křidélka pečená s novými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Křidélka omyjeme, usekáme špičky. Ty dáme ihned vařit na rychlý vývar. Brambory umyjeme kartáčkem nebo oškrábeme. Křidélka a brambory osolíme a opepříme.
Smícháme smetanu, protlak a bylinky. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku. Přidáme brambory a křidélka.
Přimícháme ochucenou smetanu a vše pořádně promícháme. Podlijeme vývarem ze špiček a poklademe tenkými plátky másla.
Pekáček přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 190-200°C. Pečeme asi 40-45 minut. Poté odkryjeme a dopečeme na barvu a do křupava. Během pečení poléváme výpekem.