Křidélka pečená s novými bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 - 12 křidélek
500 - 600 g nových brambor
2 větší cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
150 ml smetany ke šlehání
tymián
libeček
kousek másla
sůl
pepř
1/2 lžičky Tandori masala nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme, usekáme špičky. Ty dáme ihned vařit na rychlý vývar. Brambory umyjeme kartáčkem nebo oškrábeme. Křidélka a brambory osolíme a opepříme.

  2. Smícháme smetanu, protlak a bylinky. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku. Přidáme brambory a křidélka.

  3. Přimícháme ochucenou smetanu a vše pořádně promícháme. Podlijeme vývarem ze špiček a poklademe tenkými plátky másla.

  4. Pekáček přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 190-200°C. Pečeme asi 40-45 minut. Poté odkryjeme a dopečeme na barvu a do křupava. Během pečení poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!