Vepřové pikantní kousky na zázvoru s karamelizovaným pomerančem.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové plece nebo kýty
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- 2 PL nastrouhaného zázvoru
- 1 zelenou kapii
- 2 chilli papričky
- 2 PL worchesteru
- sůl, pepř
- 2 dcl vepřového vývaru
- šťáva z jednoho pomeranče
Postup Vepřové pikantní kousky na zázvoru s karamelizovaným pomerančem.
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nebo kýtu nakrájíme na větší kostky a dáme s najemno nakrájeným česnekem restovat na dozlatova osmahlou cibulku.
Přidáme nastrouhaný zázvor, zelenou kapii, chilli papričky a chvíli restujeme, po chvilce dáme worchester, osolíme, opepříme, zalijeme silným vepřovým vývarem a pomerančovou šťávu z jednoho pomeranče, necháme dusit do změknutí masa, zahustíme.
Plátky pomeranče necháme zkaramelizujeme v rozpuštěném másle a cukru.